Inwoners Weststellingwerf willen zichtbare burgemeester

Gemeentehuis Weststellingwerf

De nieuwe burgemeester van Weststellingwerf moet sociaal, betrokken, benaderbaar en zichtbaar zijn.

Deze typering springt er uit bij de resultaten van de raadpleging Mijn Burgemeester onder de inwoners van Weststellingwerf. Bijna 700 inwoners hebben aan de raadpleging meegedaan, waaronder ook scholieren. Een hoge score in vergelijking met soortgelijke consultaties bij andere gemeenten. Weststellingwerf moet op zoek naar een nieuwe eerste burger, nu Gerard van Klaveren per 1 juli stopt.

Door zichtbaar te zijn in alle dorpen is de burgemeester goed op de hoogte van wat er onder de inwoners leeft, zo menen veel Weststellingwervers. Naast de sociale kant moet de burgemeester ook oog hebben voor de economische ontwikkeling van de gemeente. Inwoners hebben de voorkeur voor iemand die een positieve impuls geeft aan het ondernemersklimaat en ondernemers ondersteunt.

In het bijzonder wordt aandacht gevraagd voor de jeugd en de leefbaarheid van de dorpen, door onder andere het voorzieningenniveau op peil te houden.

De resultaten van de raadpleging onder de bevolking worden gebruikt bij het schrijven van een profielschets voor de nieuwe burgemeester. Hierin wordt aangegeven welke eigenschappen hij of zij moet hebben en waar accenten in het optreden zouden moeten liggen.

De gemeenteraad stelt de profielschets op 27 februari aanstaande vast in een openbare raadsvergadering. Daarna worden kandidaten in de gelegenheid gesteld om te solliciteren.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


UA-37302276-1