Straatpraat

Straatpraat, het programma waarbij Gert Huisman u naar uw mening vraagt over actuele onderwerpen…

Straatpraat Vertrouwt u de voedselindustrie nog wel?

Uw dagelijkse maaltijd bevat teveel suiker en teveel zout. Om nog maar te zwijgen over de vele E-nummers die er in verschillende etenswaren zitten. En is uw runderlapje wel echt een runderlapje? Er is wat dit betreft genoeg stof tot nadenken. Maar kan het u eigenlijk wel wat schelen? GPTV ging de straat op om dit peilen!

Straatpraat – Wordt de auto de nieuwe sigaret?

“Auto’s met uitlaten zijn de nieuwe sigaret”, aldus PvdA-Kamerlid Jan Vos. De partij stelt in haar Energievisie dat over tien jaar in Nederland alleen nog maar elektrische auto’s zouden mogen worden verkocht. “De verbrandingsmotor zal in 2030 geheel uitgefaseerd worden.” De grootste drijfveer is niet alleen het milieu, maar ook de volksgezondheid. Alle tankstations moeten plaats maken voor snelladers in de visie van de PvdA.

Het plan van de PvdA is wellicht ambitieus, maar met nieuwe modellen als de Opel Ampera-e en de Tesla Model 3 in aantocht, wordt elektrisch rijden wel aantrekkelijker en betaalbaarder, in ieder geval zakelijk. Met de dalende prijzen van elektrische auto’s en de toenemende actieradius, wordt uitstootloos rijden voor steeds meer mensen een optie. Misschien is een verbod in 2030 niet eens nodig en rijdt iedereen vrijwillig elektrisch, zonder subsidie van de overheid.

Straatpraat – Neemt u uw gesprek met de dokter op?

Minister Edith Schippers geeft het advies om gesprekken met dokters op te nemen. Veel patiënten zitten met vragen die zij bij het consult vergeten te stellen. Wat vinden de mensen zelf van het idee van de minister?

Straatpraat V&D weg en wat nu?

De warenhuizen van Vroom en Dreesman verdwijnen uit het straatbeeld. Generaties zijn opgegroeid met de winkels waar van alles te koop was. Van kleding tot schoenen en van boek tot chocolade. Maar nu dit verdwenen is zullen de panden toch opnieuw ingericht moeten worden. Maar met wat? GPTV vroeg het u!

Straatpraat – Wie zou u vandaag willen knuffelen?

Vandaag, 21 januari, is het internationale knuffeldag. GPTV ging de straat op om te horen wie mensen willen knuffelen.

Wilt u meer Straatpraat zien, kijk dan op onze YouTube-afspeellijst van Straatpraat

 

UA-37302276-1