Repetities en opbouw The Passion in volle gang

Tijdens de doorloop werd de route verkend

Dinsdagavond vond de generale repetitie plaats van de processie die onderdeel uitmaakt van de televisieshow The Passion. Honderden mensen lopen donderdagavond naar het Zaailand waar de grote finale plaatsvindt. Enkele van hen dragen een groot verlicht kruis op de schouder mee. Het icoon weegt zo’n 220 kilo. Dit komt vooral door de accu’s die ervoor zorgen dat het kruis verlicht blijft gedurende de gehele rondgang. Tijdens de doorloop werd de route verkend en gekeken of er geen lastige obstakels onderweg het verloop van de tocht hinderen. Verslaggever Kefah Allush zal tijdens de processie kruisdragers en processiegangers interviewen over hun beweegredenen mee te doen aan de spektakelshow.

Op de achtergrond is de politie zichtbaar en onzichtbaar bezig met alle veiligheidsmaatregelen rondom het evenement. Voor aanvang van de show wordt het plein en de directe omgeving hermetisch afgesloten met onder andere betonblokken en bouwhekken.

Cabaretier Remco Veldhuis was woensdagmiddag aanwezig op het Zaailand om delen van de show door te nemen. Hij zal tijdens de liveshow het lijdensverhaal vertellen.
The Passion is donderdagavond live te zien bij de EO op NPO1.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


UA-37302276-1