Brandweer komt met nieuw provinciaal dekkingsplan

Veiligheidsregio

Een nieuw dekkingsplan voor de brandweer moet ervoor zorgen dat er een zo veilig, efficiënt en effectief mogelijke brandweerzorg komt in Fryslân. In dit dekkingsplan staat onder andere wat de beste locatie voor brandweerkazernes is, welk materieel waar aanwezig moet zijn en hoeveel mensen bij calamiteiten beschikbaar moeten zijn.

Het plan vermeldt onder andere de realisatie van een nieuwe kazerne in Oudega om de Alde Feanen te bedienen. De aanrijtijd van 18 minuten wordt in dit risicovolle natuurgebied tot nu toe nauwelijks gehaald. De kazerne van Harlingen zou verplaatst moeten worden. Hiervoor zou een nieuwe oprit naar de N31 moeten worden aangelegd. Als dat klaar is, kan de Harlinger brandweer sneller ter plekke zijn in het buitengebied om assistentie te verlenen. Ook wil men inzetten op het aantrekken van jonge vrijwilligers.

De veiligheidsregio hoopt met het afstoten van verouderd materieel flink te besparen op de uitgaven. De onlangs bestelde tankspuitauto’s zijn nog beter toegerust op mogelijke calamiteiten.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


UA-37302276-1