Friezen bespreken toekomst van provincie tijdens de Friese Dorptop

Toekomst Dorpentop

1000 Friezen met elkaar in gesprek over de toekomst van de provincie. Dat is het doel van de Friese Dorpentop die eind dit jaar wordt gehouden. De Dorpentop is geïnspireerd op de G1000-formule voor burgertoppen zoals die in steden als Amsterdam en Amersfoort is gehouden. De Friese Dorpentop wordt de eerste provinciebrede burgertop.
Een burgertop is een evenement waarbij een grote groep mensen op één dag bij elkaar komt om samen te spreken over thema’s in de eigen gemeenschap. Zij bepalen aan het einde van de dag ook wat er met de uitkomsten gebeurt.
Een groeiende groep vrijwilligers van 20 personen is achter de schermen al een tijdje bezig met de voorbereiding. De dorpentop is bedoeld om inzicht te krijgen in wat dorpen belangrijk vinden voor de toekomst van het Friese platteland, en om te experimenteren met een nieuwe democratie.
In september krijgen 10000 willekeurig gekozen mensen een uitnodigingsbrief. Uit de aanmeldingen worden 800 deelnemers geloot. De overige tweehonderd deelnemers worden geselecteerd uit ondernemers, ambtenaren en actieve burgers.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


UA-37302276-1