WMC, Zegetocht naar het Zuiden: Jong Advendo Sneek

Jong Advendo Sneek

Drum- en Showfanfare Advendo uit Sneek neemt met een flinke afvaardiging deel aan het Wereld Muziek Concours in Kerkrade. Deze Olympische Spelen van de korpsmuziek worden in juli gehouden en een belangrijk onderdeel hiervan zijn de Mars- en Showwedstrijden in het Parkstadstadion.

Zowel Advendo als Jong Advendo zal haar titel verdedigen op de Marsparade. Beide korpsen waren vier jaar geleden de beste op dit onderdeel in respectievelijk de World Division en de First Division. Daarnaast doen beide korpsen een gooi naar de wereldtitel bij de showwedstrijden. Leden van de Advendokorpsen kunnen bijna een leven lang bij de vereniging blijven spelen, want naast de beide showkorpsen zijn er ook nog andere groepen, zoals de Music Kids, de Showgirls, Advanced, Afslag Sneek en T-Brass.

De voorbereidingen voor het WMC zijn in volle gang en Advendo heeft tussendoor ook nog een gig met de jubileumshow van dj Armin van Buuren. De band heeft dus nauwelijks tijd om te ademen, maar vindt toch nog genoeg lucht voor deelname aan onze nu al legendarische wedstrijd ‘ De langste toon!’

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


UA-37302276-1