Tweede editie Cityswim Harlingen groot succes

Cityswim

Het kon je zaterdagmiddag zomaar overkomen: Rennende mensen in zwempak in het stadscentrum van Harlingen. Het waren deelnemers aan de 2e editie van Cityswim. Een sportieve wedstrijd en prestatietocht door de grachten en haven van Harlingen met 130 deelnemers.
Even voor 2 uur ‘s-middags startten in de Zuiderhaven onder grote publieke belangstelling 16 heren voor de wedstrijd van 2 km.
15 dames gingen hierna de strijd tegen de klok aan.
Na het geweld van de wedstrijddeelnemers gingen bijna 100 recreatieve zwemmers en zwemsters de uitdaging aan om het 2 km lange parcours te bedwingen.
Een lang lint van deelnemers bedwong eerst de Zuiderhaven en Noorderhaven en gingen daarna klunend door het Harlinger centrum.
Via de Sint Jacobstraat werd het terraspodium in de Kleine Voorstraat bereikt en daarmee het laatste deel van de zwemtocht door de Harlinger singels.
De finish was vlak bij het startpunt in de Rozengracht.
Tussen de zwemmers ontdekten wij collega-journaliste Kirsten van Santen, die als een dolfijntje door het Harlinger water gleed. Bij de finish deed zij, zo fris als een waterhoentje, verslag van de zwemtocht.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


UA-37302276-1