Syb van der Ploeg & Piter Wilkens slaan handen ineen voor duurzaamheid

duurzaamheid

Syb van der Ploeg en Piter Wilkens hebben de handen ineen geslagen. Deze week presenteerden zij hun gezamenlijke single ‘Jou it troch’, waarmee zij de aandacht willen vestigen op het belang van duurzaamheid.

De titel van het lied is meteen de naam van de stichting die de Friese zangers hebben opgericht. Die stelt zich ten doel om op innovatieve wijze audiovisuele producties te ontwikkelen binnen de theaterwereld met duurzaamheid als thema. Dit kan een muziektheatervoorstelling zijn, een tourtocht op fossielvrije vervoermiddelen, een cd album of een festival. En Piter en Syb zijn meteen aan de slag gegaan, want speciaal voor de Dag van de Duurzaamheid op 10 oktober organiseren zij een dag eerder de Gryn 10 Muzyk Toer. Op zondag 9 oktober zullen 10 Friese artiesten een toer maken langs 10 horecabedrijven en daar optredens verzorgen. De artiesten zullen zichzelf akoestisch begeleiden en verplaatsen zich op een 100% fossielvrije wijze.

O.a. Wiebe Kaspers, Iris Kroes, Jelmer van der Wal, Jelle B., Elske DeWall en Syb en Piter zelf verzorgen die dag allen drie optredens op verschillende locaties. Bezoekers kunnen zich tussen de optredens door laten informeren over het thema ‘Duurzaamheid’.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


UA-37302276-1