Probo Dokkum is Friese Onderneming van 2017

Probo - Friese Onderneming van het Jaar
Jetze Botma (jurylid), Thecla Bodewes (jurylid), René de Heij (Probo), Sander de Rouwe (voorzitter jury) en Emile Stuy (jurylid)

Op dinsdag 4 april jongstleden vond in Leeuwarden de finale van de Verkiezing Friese Onderneming van 2017 plaats. Voor deze editie waren Bouwbedrijf Lont uit Sint Annaparochie, Probo uit Dokkum en Van Vuuren uit Grou de drie finalisten. De vier juryleden en het aanwezige publiek zorgden ervoor dat Probo unaniem als winnaar uit de bus kwam. Probo staat voor digitale print & fulfilment partner voor resellers. Een innovatieve business partner met de focus op gezamenlijke groei en het ontdekken van nieuwe kansen in print.

Gedeputeerde en juryvoorzitter Sander de Rouwe gaf de volgende motivaties:

“Probo tart alle wetten van de krimpregio” (sterke groeiend bedrijf in de regio Noordwest Fryslân); “Verandert klanten in verkopers” (door afnemers te trainen in hun commerciële vaardigheden);
“Heeft de eigenschappen van marktleiderschap” (door sterk te groeien in een zeer dynamische markt); “Centraal in de organisatie staan knappe koppen gecombineerd met gouden handjes” (ondernemers en management werken samen met vakkrachten en mensen met afstand tot de arbeidsmarkt).

De jury

De jury van de Friese Onderneming van het Jaar 2017 bestond uit juryvoorzitter Sander de Rouwe, gedeputeerde Economische Zaken van de Provinsje Fryslân, Jetze Botma (onderneemt in Botma Business Consultancy), Thecla Bodewes (onderneemt in Bodewes Scheepswerven) & Emile Stuy (onderneemt in Anker Stuy Verven en winnaar editie 2016).

Daarnaast speelde het aanwezige publiek een belangrijke rol in het toekennen van de punten.

Naast de uitreiking van de Verkiezing Friese Onderneming van het Jaar werden ook het Studentenbedrijf van Friesland 2017 en de Beste Friese Startup 2017 gekozen. Het publiek koos als winnaar bij de studentenbedrijven Customdrone en bij de startups TanQyou.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


UA-37302276-1