Deel Leeuwarder witwaszaak in zwaar beveiligde Bunker

Deel Leeuwarder witwaszaak in zwaar beveiligde Bunker

De zaak tegen de Leeuwarder verdachte in een omvangrijke witwaszaak speelt zich komende week af achter gesloten deuren. Dit gebeurt in de zwaar beveiligde rechtbank in Amsterdam Osdorp.

Het OM heeft hiertoe besloten vanwege het veiligheidsrisico dat aan de zaak kleeft. Om wat voor risico dit gaat, wil het OM niet prijsgeven. De verdachte, een 37-jarige man uit de Friese Hoofdstad, wordt verdacht van onder andere hennepteelt en witwassen. De man liep in 2014 tegen de lamp. Het OM, politie en de Fiod deden destijds invallen in verschillende panden in onder andere Assen en Leeuwarden en stuitten op meerdere hennepplantages. In een pand aan de Oostergoweg was de man bezig op het moment van de inval.

In een woning aan de Okkingastate meer dan 3 miljoen euro aan contant geld aangetroffen. Daarnaast trof men enkele goudstaven aan. De woning was destijds eigendom van een echtpaar van in de vijftig en aan de inrichting was te zien dat de bewoners op grote voet leefden. De 50-jarige man wordt gezien als de hoofdverdachte in deze omvangrijke zaak. Naast de vondsten in de woning werden ook vijf auto’s in beslag genomen, waaronder een Aston Martin en een Audi. Ook werd op een heftruck en twee boten beslag gelegd. De zaak tegen het echtpaar vindt begin volgende week plaats in de rechtbank van Leeuwarden.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


UA-37302276-1