Jeroen Piek verovert plek in bobteam

Jeroen Piek

Bobsleeër Jeroen Piek uit Heerenveen heeft een plek weten te veroveren in het bobteam van Ivo de Bruin. Een mooie stap op weg naar zijn droom: nog een keer schitteren tijdens de Olympische Winterspelen. Die worden komend jaar gehouden in Pyeongchang. Piek liet afgelopen week tijdens een duwtest in Harderwijk zien dat hij de geschikte man is voor de job.. eh bob. Zijn plaatsing voor het team van de Bruin houdt in dat Piek komend weekend al meedoet aan de Wereldkampioenschappen tweemansbob in Königssee.

NOC*NSF ondersteunt de bobsport niet meer, dus Jeroen Piek is hard op zoek naar andere middelen om zijn Olympische droom te bekostigen. Onlangs is hij hiervoor een crowdfundingcampagne via wijzijnsport.nl opgestart. In 2013 viel Piek nog af tijdens een test voor het team van Edwin van Calker voor de Spelen van Sochi. Een grote teleurstelling die zelfs leidde tot een ernstige depressie bij de sportman.

Tijdens de WK hoopt Piek te kunnen laten zien wat hij waard is. Wellicht zit er dan een week later ook een deelname aan het WK viermansbob in.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


UA-37302276-1