Marja is Happy Granny for Malawi (Hert fan Fryslân 04)

Happy Granny

Op veel markten kunt u de dames van Happy Granny for Malawi tegen komen. Twee oma’s, die zich het lot van de minderbedeelde medemens in Afrika hebben aangetrokken.

Menke van Weerden en Marja Verrijk zetten zich als Happy Granny for Malawi in voor “Zaden voor Voedsel”. Zamelen zaden in, die je normaal gesproken in de afvalcontainer gooit. U kent het wel, die zaadjes, die je uit de paprika of meloen snijdt. Zij sorteren de afvalzaadjes, die zij van mensen uit het hele land krijgen toegestuurd en sturen ze door naar Malawi. In hun stand op de Kerstmarkten verkopen ze bijzondere artikelen, zodat zij de transportkosten van de zaden kunnen financieren. Marja Verrijk is coördinator van Zaden voor Voedsel en initiatiefnemer van Happy Granny for Malawi.

Honger en Ondervoeding worden in Malawi op creatieve manier bestreden. De Belgische professor Willem van Cotthem ontwikkelde een plan om mini-tuintje in afvalbakjes mogelijk te maken. Dit Container Gardening kan een belangrijke rol spelen in de droge gebieden van Malawi. Het kweken en ontwikkelen van groenten met mini-tuintjes spaart veel water en is een stuk eenvoudiger dan in de droge en arme grond van Malawi.

Om zeker te zijn dat de zaden op de goede plekken terecht komen, heeft Marja Verrijk contact gezocht met het Leger des Heils in Malawi. Daardoor kwam ze in contact met een heilssoldaat Ashadow Emmanuel Mwale. Emmanuel werkt als ICT-er  bij het International Institute of Tropical Agriculture en speelt in de brassband van het Leger des Heils. Zijn vrije tijd besteedt hij aan communitywork, zoals het Happy Granny project.

Hij zorgt als vrijwilliger voor het zadenproject. Een project met 20 kinderen in een dorp 60 km ten oosten van de hoofdstad Lilongwe. Natuurlijk kunt u de stichting Happy Granny for Malawi financieel steunen door een bedrag over te maken op bankrekening.

NL15 TRIO 07 84 87 14 85 t.n.v. A.M. Klopping, onder vermelding van Happy Granny for Malawi.

Wilt u meer informatie of contactgegevens? Kijk dan op de facebook-pagina van Happy Granny for Malawi.

DEZE UITZENDING WORDT MOGELIJK GEMAAKT DOOR DE PROVINCIE FRYSLÂN

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


UA-37302276-1