Erica Verdegaal wint Vrouw in de Media-Award

Erica Verdegaal

Econoom Erica Verdegaal is winnaar van de Vrouw in de Media Award voor Friesland. Verdegaal heeft zich in 2016 volgens 33 procent van de stemmers het beste in de media geprofileerd. De stemmers roemen haar nuchtere en heldere uitleg over geld-gerelateerde zaken . Op de tweede plaats eindigde creatief ondernemer en teamlid Friese Dorpentop Wini Weidenaar (19 procent) gevolgd door Tweede Kamerlid en woordvoerder Deltaprogramma’s Lutz Jacobi (17 procent).

Verdegaal werkt als deskundige regelmatig mee aan zowel landelijke als regionale radio- en televisieprogramma’s.  Ze studeerde onder meer economie en twee jaar filosofie in Amsterdam. Verdegaal publiceerde twaalf boeken. Volgens de stemmers maakt Verdegaal de soms ondoorgrondelijke financiële onderwerpen helder. Nummer twee Wini Weidenaar wordt door de stemmers gewaardeerd vanwege haar bevlogenheid en haar maatschappelijke betrokkenheid.  De stemmers op Jacobi waarderen dat ze recht door zee communiceert en opkomt  voor de belangen van Friesland.

De Vrouw in de Media Award is een initiatief van Mediaplatform Vaker in de Media en Sprekersbureau ZijSpreekt. Met de award willen de organisatoren vrouwelijke experts en rolmodellen aanmoedigen om zichtbaar in de media te zijn en redacties aanmoedigen om hen vaker dat podium te bieden.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


UA-37302276-1