Enorme vis als Elfstedenfontein in Stavoren

Het concept-ontwerp voor de fontein van Stavoren werd zaterdagmiddag gepresenteerd. Dat gebeurde in het bijzijn van de kunstenaar Mark Dion. De Amerikaan toonde zijn creatie aan de Staverse bevolking.

Dion ontwierp met een knipoog naar de geschiedenis van het Vrouwtje van Stavoren een enorme vis, die uit een fiks aantal gaten water gaat spuiten. Tijdens een eerder bezoek aan de Friese stad sprak hij met bewoners en deed hij tijdens verschillende momenten inspiratie op voor het ontwerp.

Zoals bekend worden voor 2018, het jaar waarin Leeuwarden-Fryslân Europese Culturele Hoofdstad is, allerlei activiteiten en projecten ontwikkeld die Friesland tot ver over de grenzen in het licht zullen zetten. Een van de grootste projecten is 11Fountains. Hiervoor wordt voor elk van de Friese Elf Steden een fontein ontworpen door elf internationaal gerenommeerde kunstenaars uit elf landen.

De waterkunstwerken blijven na 2018 staan en worden nieuw cultureel erfgoed. De Elf Steden en de elf fonteinen vormen samen een uniek concept. De verwachting is dat de combinatie van eeuwenoude steden en hedendaagse kunst, tezamen met het indrukwekkende Friese landschap, cultuurtoeristen uit de hele wereld zal trekken.

 

Stavoren vis fontein 2Stavoren vis fontein 3

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


UA-37302276-1