GPTV stopt met uitzendingen

niels

Na ruim twintig jaar komt er een einde aan commerciële televisie in Fryslân. Het familiebedrijf Gerstel Produkties begon in 1996 met het uitzenden van nieuwsprogramma’s in Harlingen, Franekeradeel en Het Bildt. In de loop der jaren breidde de televisiezender uit over de gehele provincie.

Het lukte de televisiezender iedere dag weer om met een team van enthousiaste medewerkers een gevarieerd nieuws- en entertainmentprogramma neer te zetten. Anno 2017 is het volgens Wout Gerstel economisch niet meer verantwoord om het bedrijf voort te zetten. Dit houdt in dat zo’n 212.000 huishoudens in Fryslân en vele internetkijkers over de hele wereld het vanaf eind deze maand zonder GPTV moeten stellen.

4 Comments on GPTV stopt met uitzendingen

  1. Ja, die eerste uitzending ken ik nog uit m’n hoofd. Inclusief dat koude rommelige zendhok met een rammelende Draco (Wout, hij staat nu bij mij op zolder).
    Time flies when you’re having fun and arguments…

  2. Goh, vind dit heel jammer. Jullie verdienen een vaste plek in het omroepbestel. Doodzonde dat jullie die niet krijgen. Succes en veel voorspoed in al wat het GPTV-team gaat tegenkomen. Groetjes.

  3. Jammer. Ik weet nog dat wij (lokale omroep Tytsjersksteradiel destijds) in de beginjaren op bezoek zijn geweest in Harlingen om ‘de kunst’af te kijken.
    Mochten er medewerkers zijn die op vrijwillige basis graag met hun hobby (tv/video en nieuws) bezig willen dan ontvangen wij ze graag bij de lokale omroep fan’e wâlden RTV kanaal30 (Tytsjerksteradiel en Achtkarspelen) Mail ons (info@rtvkanaal30.nl)
    Luc Tuinstra

1 Trackbacks & Pingbacks

  1. Friese zender GPTV stopt er mee « Medianieuws

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


UA-37302276-1